Pistenuotit

Opi pistenuotteja

Opi pistenuotteja -opas on saatavissa postitettavana pistekirjana Saavutettavuuskirjasto Celiasta. Celian asiakkaat voivat lainata oppaan ottamalla yhteyttä Celian asiakaspalveluun, palvelut@celia.fi.

Kyseessä on verkkokurssi, kattava oppimateriaali ja harjoituspankki pistenuottien opiskeluun joko itsenäisesti tai ryhmässä. Oppaassa käydään pistenuottien lisäksi läpi tarvittava musiikin teoria. Oppaan materiaali soveltuu käytettäväksi kaiken tasoisille muusikoille harrastajista ammattiopintoihin tähtääviin opiskelijoihin. Se soveltuu käytettäväksi myös näkövammaisia muusikoita opettaville näkeville opettajille.

Oppaan ja siihen liittyvän verkkokurssin ovat tehneet Joose Ojala ja Riikka Hänninen, ja sen on tuottanut Näkövammaisten kulttuuripalvelu ry. Verkkomateriaali on saatavilla sivulla www.opipistenuotteja.fi.

Hänninen Riikka & Kauppinen Kaisa: Goodfeel-pistenuotinnusohjelman käyttöohje

Ohjeessa on oma osa sekä näkövammaiselle että näkevälle käyttäjälle.

Alla on ohjelman kolmen eri version latauslinkit. 1. versio on pistenäytön käyttäjille, tässä Word-tiedostossa on  kappaleet eroteltu toisistaan tyhjin rivein. 2. versio on sama dokumentti ilman tyhjiä rivejä ja 3. versio on sama dokumentti pdf-muodossa.

1. Ohje Goodfeel-ohjelmiston käyttöön (Word-tiedosto, jossa on tyhjät rivit)
2. Ohje Goodfeel-ohjelmiston käyttöön (Word-tiedosto ilman tyhjiä rivejä)
3. Ohje Goodfeel-ohjelmiston käyttöön (pdf)

Hänninen Riikka: Pistenuotit pähkinänkuoressa

Braille-neuvottelukunnan julkaisuja 5

Pistenuotit pähkinänkuoressa -kirjan kansikuva

Kirja on tiivis tietopaketti pistenuoteista. Se esittelee pistenuottien perusmerkistön ja yleisimpiä eri instrumentteihin liittyviä merkkejä. Kirja ei sisällä harjoituksia tai vaiheittain eteneviä selityksiä. Kirja on tarkoitettu lukijoille, jotka tuntevat nuottikirjoitukseen liittyvää sanastoa.

Painetun kirjan painos on loppu. Julkaisu on saatavana vain pistekirjana.

Celian asiakkaat voivat lainata pistekirjan Celianetistä tai osoitteesta palvelut@celia.fi. Pistekirja on maksuton.

Uusi kansainvälinen pistenuottikirjoituksen käsikirja

Braille-neuvottelukunnan julkaisuja 2

Pistenuottikirjoituksen käsikirjan kansikuvaKirja esittelee perusteellisesti pistenuottikirjoituksen. Pistenuottien avulla on mahdollista opiskella sävellyksiä yksityiskohtaisesti, nuotti nuotilta. Kirja sisältää runsaasti mustakirjoituspisteillä tuotettuja esimerkkejä. Teos on julkaistu myös pistekirjoituksella.

Painetun kirjan painos on loppu. Julkaisu on saatavana vain pistekirjana.

Celian asiakkaat voivat lainata pistekirjan Celianetistä tai osoitteesta palvelut@celia.fi.