Pistekirjoituksen perusteet

Braille-neuvottelukunnan julkaisuja 1

Oppaasta on tulossa päivitetty versio vuoden 2021 aikana.

Pistekirjoituksen perusteet -kirjan kansikuva
Pisteet 2000 – Pistekirjoituksen perusteet tarjoaa tietoa kaikille pistekirjoituksen kanssa työskenteleville ja erityisesti pistekirjoitusta käyttävän omaisille, ystäville, koulunkäyntiavustajille, opettajille sekä muille pistekirjoituksesta kiinnostuneille.

Pistekirjoituksen perusteet sisältää yleisimmät Braillen pistekirjoitusjärjestelmän mukaiset pistekirjoitusmerkit sekä ohjeet pistekirjoituksen käyttämisestä ja tuottamisesta. Lisäksi kirja tarjoaa tietoa eri kohokirjoitusmenetelmien sekä Braillen pistekirjoituksen kehittymisestä, pistekirjoituksen tuottamisesta sekä kohokuvista ja niiden valmistamisesta. Oppaaseen sisältyy laaja käsiteluettelo sekä runsaasti mustakirjoituspisteillä tuotettuja esimerkkejä, joita tutkimalla oppii lukemaan pistekirjoitusta. Opas on julkaistu myös pistekirjoituksella.

Kirjan ovat toimittaneet Liisa Hietaketo-Vieno, Marja-Leena Kartovaara, Auli Mäntylä, Pia Pyötsiä ja Anneli Salo.

Painettua kirjaa voi kysyä sähköpostitse osoitteesta puoti(at)valteri.fi.

Pistekirjan voi tilata sähköpostitse osoitteesta braille@celia.fi. Kerro tilauksessa tilaajan nimi ja osoite. Huomaa, että pistekirjaversio ei välttämättä mahdu postiluukusta, vaan lähetys on noudettava postista. Pistekirja on ilmainen.

Ruotsinkielinen versio: Punktskriftens grunder.