Matematiikka ja tietotekniikka

Matematiikan, fysiikan ja kemian pistemerkinnät

Matematiikan, fysiikan ja kemian pistemerkinnät -teos esittelee peruskoulun ja lukion matematiikan, fysiikan ja kemian opiskelussa tarvittavat pistemerkit ja -merkinnät. Kirja sisältää runsaasti esimerkkejä.

Oppaan voi ladata pdf-tiedostona alla olevasta linkistä. Tiedoston koko on noin 852 kt.

Matematiikan, fysiikan ja kemian pistemerkinnät (pdf)

Matematiikan, fysiikan ja kemian merkinnät elektronisissa oppikirjoissa

Julkaisu esittelee peruskoulun ja lukion matematiikan, fysiikan ja kemian opiskelussa tarvittavat symbolit ja merkinnät digitaalisessa muodossa. Kirjan voi ladata pdf-tiedostona alla olevasta linkistä.

Matematiikan, fysiikan ja kemian merkinnät elektronisissa oppikirjoissa (pdf)

MathMD – Vaihtoehtoinen matematiikan merkistö digitaaliseen viestintään

MathMD (Mathematical Mark Down) on matemaattisten merkintöjen kokoelma digitaaliseen matematiikan ilmaisuun. Se on helposti kirjoitettavissa tietokoneen näppäimistöllä ja mahdollistaa pikaiset muistiinpanot ja matemaattisen viestinnän digitaalisesti.

Merkistö on koottu yhden opiskelijan kartuttaman tietämyksen pohjalta peruskoulusta yliopistoon asti ja on siksi varmasti puutteellinen, mutta silti suuntaa antava. Merkinnöistä hyötyvät perusopetuksen yläluokkien oppilaat sekä lukio- ja yliopisto-opiskelijat.

Merkistöön on otettu vaikutteita eri ohjelmointikielistä, AsciiMathista sekä Latex-ladontakielestä. Se on julkaistu ohjelmistokehittäjien suosimassa GitHub-verkkopalvelussa, joka mahdollistaa merkintöjen yhteisöllisen jatkokehityksen. Merkistöjen GitHub-etusivu löytyy täältä, ja ajantasaisin, suomenkielinen ja täysin tekstipohjainen kuvaus merkinnöistä löytyy tästä.